Victoria Watervallen

Victoria watervallen

Op de grens van Zimbabwe en Zambia ligt een van de mooiste watervallen ter wereld – de prachtige Victoria-waterval. Het is gelegen aan de Zambezi-rivier en heeft een breedte van ongeveer 1800 meter. De maximale hoogte van de waterval is 120 meter. Een ontdekker van dit unieke natuurlijke monument is de onderzoeker uit Schotland, David Livingston, die in 1855 naar dit gebied reisde. Hij heeft besloten om de waterval te noemen ter ere van koningin Victoria.

 Opgemerkt moet worden dat de waterval veel unieke kenmerken heeft die hem onderscheiden van de andere watervallen. Victoria is de enige waterval ter wereld met een breedte van meer dan kilometer en een hoogte van meer dan honderd meter. De lokale bevolking ontdekte de waterval veel eerder en noemde het “Thundering Smoke”, wat een ander belangrijk kenmerk van de waterval volledig weerspiegelt. Het water valt met zoveel kracht uit de rotsen dat het de dikke mist vormt. Bij mooi weer zie je het op een afstand van 20 km.

 De eerste brug over de Zambezi-rivier werd gebouwd in 1905. Het bevindt zich binnen het bereik van de waterval. Het is waar dat na de opening van de brug het prachtige natuurlijke object de toeristen is gaan aantrekken. Opmerkelijk is dat de lokale bevolking een praktische toepassing heeft gevonden bij de krachtige waterval. Aan de kust van de Zambezi-rivier werden enkele waterkrachtcentrales gebouwd, die nu elektriciteit leveren aan de grote steden van beide landen. Na een bezoek aan de schilderachtige landschappen, kunnen toeristen het Victoria Watervalmuseum bezoeken en meer te weten komen over dit prachtige meesterwerk van de natuur.

Je kunt het Victoria Falls National Park alleen in Zimbabwe bezoeken. De toegang is $ 30 per persoon. Een meervoudige invoer per dag is helaas niet mogelijk met het ticket. Dus als je er ’s ochtends bent en voor zonsondergang naar het park wilt terugkeren, moet je een nieuw Victoria Falls-toegangsbewijs kopen. De website van het Nationaal Park is hier te vinden. Via aangelegde paden loop je in het park naar de individuele uitkijkpunten. De vegetatie rond de Victoria Falls bestaat deels uit regenwoud met grote planten en grote bomen die schaduw bieden in de hitte. Zeer aangenaam!

Beste reistijd voor de Victoria watervallen

Je kunt het hele jaar door de Victoria watervallen bezoeken. Opgemerkt moet worden dat er veel minder water stroomt tijdens het droge seizoen. Dit heeft het voordeel dat je niet zo nat wordt en het landschap aan de andere kant veel beter ziet. Ook het maken van foto’s is veel eenvoudiger. Aan de andere kant zijn de watermassa’s natuurlijk niet zo indrukwekkend en de watervallen zijn niet zo breed als in het regenseizoen.

Eten en drinken in het Victoria Falls National Park

Er is een café bij de ingang van het Victoria Falls National Park. En op de paden tussen de uitkijkpunten hebben een aantal drankenverkopers hun kleine kraampjes opgezet. Handig als je in de hitte tussendoor geen water meer hebt.

Als u wilt eten in Victoria Falls, kunnen we u de Three Monkeys aanbevelen. Heerlijke pizza’s en andere gerechten staan ​​ op het menu.

Accommodatie Victoria watervallen

Vanuit het hotel N1 kunt u lopen naar de watervallen. Het is erg goedkoop, schoon en het comfort ok. Maar je moet hier niet te veel verwachten. Het ontbijt wordt niet aanbevolen.

Vlucht per helikopter: De Victoria Falls van bovenaf

Het is indrukwekkend om het landschap van bovenaf te zien. En heel spectaculair, want de brede Zambezi verdwijnt plotseling in een nauwe spleet.  Een 15 minuten durende vlucht inclusief het nationale parktarief kost $ 140 per persoon.