Home Vakantie landen in Azie Vietnam Vakantie in Vietnam

Vakantie in Vietnam

101
0
DELEN
Vietnam

Vakantie in Vietnam is nog nooit zo populair geweest als de laatste jaren. Sinds Halong Bay een UNESCO Werelderfgoed is, symboliseren de uit het water oprijzende Kars rotsen de natuurlijke schoonheid van het land en zijn ze een integraal onderdeel van elke vakantie in Vietnam. Maar deze abstractie doet geen recht aan de grote bezienswaardigheden en interessante steden, culturen en ontroerende geschiedenis die je tijdens een Vietnam vakantie leert kennen. Het land heeft zoveel te bieden en is een garantie voor een spannende en interessante reis.

Toelatingseisen en visum Vietnam

De meeste buitenlandse toeristen hebben een visum nodig tijdens hun reis naar Vietnam (geldig voor 1-3 maanden). Dit geldt zeker voor Nederlanders. Je kunt GEEN visum aanvragen op de luchthaven als je in Vietnam aankomt, maar meestal krijg je het visum vóór de reis. Dus vraag tijdig bij de Vietnamese ambassade je visum aan. Het e-visum voor Vietnam kan worden aangevraagd op de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD 25) volgens de instructies op de website.

Beste reistijd Vietnam

Helaas kan de beste reistijd voor Vietnam niet als geheel worden bepaald, omdat het klimaat sterk wordt beïnvloed door regionale geografische omstandigheden. Als de vakantieperiode niet flexibel is, kunt u altijd een deel van het land vinden dat momenteel goed reist. Om beter te begrijpen wat nu de beste reistijd voor Vietnam is, moet u weten dat Vietnam grofweg in 3 klimaatzones verdeeld kan worden, namelijk in Noord-, Midden- en Zuid-Vietnam.

Backpacking Vietnam

Backpacken in Vietnam is gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig als in de buren in Zuidoost-Azië. De prijzen voor eten en drinken zijn goedkoop, en accommodaties kunnen worden gehouden voor weinig geld, zelfs als de prijs-kwaliteit verhouding voor een deel, het voorbeeld van Bali of Thailand komt eraan. Het wordt gesproken in de toeristische gebieden Engels. Backpacker in Vietnam hebben het vrij gemakkelijk om te bewegen langs de kustweg van de ene plaats naar de andere, dat is vooral te danken aan het goed netwerk van “Open Bus”, de treinen en de vele binnenlandse vluchten.

Geld in Vietnam

Vietnamese Dong (internationale afkorting voor VND). De dong is sinds 1978 de officiële munteenheid in Vietnam, met 1 VND gelijk aan 10 Hào of 100 Xu. Tegen de huidige wisselkoers van de Vietnamese valuta wordt duidelijk waarom de munten Hao en Xu niet meer in omloop zijn, de waarde is gewoon te laag.
1 euro = 26.500 VND

Vluchten naar Vietnam

Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens voor vluchten naar Vietnam

Vanuit Nederland zijn er geen directe vluchten naar Vietnam. Met KLM kunt u via Parijs (Air France) naar Vietnam vliegen. Qatar airways, Singapore airlines, Turkish airlines en British airlines bieden ook voordelige vluchten naar Vietnam met tussenstops.  De internationale luchthavens van Vietnam zijn die in Hanoi in het noorden van het land, de centrale internationale luchthaven van Da Nang en de luchthaven in Ho Chi Minh-stad in het zuiden van het land.

Vliegtickets Vietnam vergelijken

Vietnam bezienswaardigheden

Hanoi, hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Terwijl Ho Chi Minh City de levendige economische motor van Vietnam is. Vooral de mengeling van Franse flair en Vietnamese architectuur en activiteit met vele attracties, talloze restaurants, cafés en bars maken de hoofdstad van Vietnam tot een aantrekkelijke bestemming voor een verblijf van meerdere dagen. De nabijheid van Halong Bay en de bergachtige regio’s in het noorden maken de stad een goede uitvalsbasis voor rondreizen en excursies naar de omliggende bezienswaardigheden.

Halong Bay

Halong Bay is een deel van de Golf van Tonkin in het noorden van Vietnam, dat is een van de meest opmerkelijke regio’s van Azië. De hele baai is bezaaid met bijna 2.000 kalkstenen kliffen die herhaaldelijk als achtergrond voor films hebben gediend. Een reis leidt je naar een sprookjesachtig, natuurlijk landschap. En je kunt ook de eigenaardigheden van de Vietnamese cultuur ervaren tijdens reizen naar de Halong-baai.

Hoi An

Hoi An is een van de mooiste en meest populaire bestemmingen in Vietnam. De stad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het goed bewaarde historische oude centrum, dat overdag en ‘s nachts een mooi gezicht is. Er zijn ook stranden waar u kunt ontspannen – ze zijn niet de mooiste in Zuidoost-Azië, maar nog steeds goed voor een ontspannen dag.

Mui Ne

Mui Ne, ongeveer 200 kilometer ten oosten van Ho Chi Minh-stad in het zuidoosten van de kust van Vietnam is een ideale plek voor een paar dagen om te ontspannen. Deze bestemming is veel populair door de kitesurfers over de hele wereld.

Cu Chi Tunnel

Tijdens de oorlog in Vietnam, de Vietcong een enorm netwerk van tunnels (de Cu Chi tunnels) gebouwd Ho Chi Minh-stad in het zuiden van het land om te voorzien in verzet tegen de Amerikaanse en Zuid-Vietnamese vechter.

Hue

Een van de meest opvallende haltes in het centrum van Vietnam is de oude Vietnamese keizerlijke stad Hue. De hoofdstad van Vietnam was Hue van 1802 tot 1945, totdat de regering in ballingschap ging en Ho Chi Minh in Hanoi onafhankelijk werd van Frankrijk. Vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur moet Hue bezoeken.

Da Nang

Met meer dan 1 miljoen inwoners is Da Nang een van de grootste steden in Vietnam en heeft enorm geprofiteerd van de toeristische boom. Zelfs in tijden van oorlog een “resort” voor de bezettende machten, de stad trekt met zijn 90 km lange strand, culinaire hoogstandjes en attracties van vooral rijkere vakantiegangers en toeristen pakket, en het kan een waardevolle stop tijdens een rondleiding voor individuele reizigers zijn. De UNESCO World Heritage sites van Hue, Hoi An en de ruïnes van My Son zijn allemaal niet erg ver van Da Nang afstand en de belangrijkste luchthaven bijdragen aan dat veel toeristen bezoeken de stad op zijn minst voor een tussenstop.

Droge Halong-baai - Tam Coc

Tam Coc (droge baai van Halong) is een klein stadje in de provincie Ninh Binh, ongeveer 100 km ten zuiden van Hanoi. Tam Coc zelf heeft zijn bezoekers niet veel te bieden, er zijn slechts een paar hotels, restaurants en souvenirwinkels. Wat deze plek speciaal maakt is er nogal omheen, omdat het zich in het midden van de zogenaamde droge Halong-baai bevindt. Ruwe kalkrotsen en eindeloze rijstvelden kenmerken hier het landschap, net als in de bekende Halong-baai, gewoon zonder water en in plaats daarvan met rijstvelden. Als je verdwaalt, ben je op zoek naar rust, ontspanning en natuur.

Angkor Wat in naburig Cambodja

Tijdens een reis door Zuidoost-Azië, doorkruisen velen Cambodja en zien de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. Zelfs als “alleen” Vietnam op het programma staat, kan deze stop in het buurland eenvoudig worden geïntegreerd, omdat het gemakkelijk per vliegtuig of bus vanuit Vietnam te bereiken is. De legendarische tempels zijn echt ongeëvenaard, terecht UNESCO Werelderfgoedsites, en zeker een bezoek waard. Ongelooflijk imposant, het complex met ontelbare gebouwen in de jungle is er, en het is nog steeds niet volledig uitgegraven.

Nha Trang

Nha Trang is het meest populaire toevluchtsoordbastion van Vietnam. Een lang zandstrand met een groot terrein en een promenade met veel restaurants en bars zijn de trekpleisters voor veel toeristen die de 350.000 inwoners tellende stad bezoeken.