Viva Italia: op reis door Italië

Viva Italia op reis door Italië

Wil je met de auto op reis, genieten van de zon en prachtige plekken ontdekken? Ga dan naar Italië: natuur, cultuur én lekker eten à volonté.  Als je helemaal vrij wil zijn, neem dan je tent mee en trek op avontuur. Benieuwd naar meer? Lees verder en laat je verleiden door de Italiaanse charmes. 

Overnachting

Dankzij de vrijheid door je auto hoef je op voorhand eigenlijk enkel na te denken over de manier waarop je wil verblijven in Italië. Blijf je graag een week in een huisje en doe je van daaruit een aantal uitstapjes? Zeker in het hoogseizoen boek je je verblijf dan best ruim op voorhand. Of trek je liever rond om zo heel het land te doorkruisen? Dan kan je uiteraard in hotels overnachten, maar persoonlijk reis ik liever rond met de tent. Volgens mij heeft dat alleen maar voordelen. Er zijn tal van prachtige en idyllische campings in Italië, het is goed voor je portemonnee en je hebt het avontuur mee aan je zij. 

Route

Als je met de auto op reis vertrekt, ben je meestal lang onderweg vooraleer je je eindbestemming bereikt. Daarom moet je ook genieten van de heen-en terugreis. Vaak kom je (onverwacht) erg leuke plekken tegen. Als je veel tijd hebt, kun je bijvoorbeeld de Route Nationale nemen door Frankrijk om naar Italië te gaan. Het is waarschijnlijk niet de kortste weg, maar je kan je laten verrassen door al het moois onderweg. 

Grootste meer  

Aangekomen? Hou zeker halt bij het prachtige Gardameer in Italië. Met zijn oppervlakte van bijna 370 km² is het meteen ook het grootste meer van het land. Het blauwe water omringd door de groene bergen en de schilderachtige dorpjes vormen het ideale decor voor de traditionele gezinsfoto. Bezoek zeker de prachtige stadjes aan de rand van het meer. Je zal er niet de enige toerist zijn, maar toch is het absoluut de moeite waard. Als je tijd hebt, maak dan zeker ook een boottochtje of een mooie wandeling langs het meer. 

Gastronomie 

Nog altijd niet overtuigd om naar Italië te gaan deze zomer? Denk dan aan het lekkere eten! Heerlijke pasta’s, de enige echte pizza’s en stukken vlees om u tegen te zeggen. Ook wat drank betreft, is er een ruime keuze. Een heerlijke espresso als je opstaat, een Aperol Spritz als aperitief en een amaretto om je eten te laten zakken. Bovendien ben je voortdurend omringd door de meest passionele taal, de vriendelijkheid van de Italianen en de zalige zon. Viva Italia!