Vliegreis? Deze kleding kun je het beste dragen

Vliegreis? Deze kleding kun je het beste dragen

Staat er eindelijk weer een vliegreis op de planning? Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding van jouw vakantie. Hoe langer de voorpret, hoe beter! Maak niet alleen een inpaklijst en to-do lijst met activiteiten, maar denk ook alvast na over jouw travel outfit. Met de juiste reiskleding maak je de reis namelijk nog aangenamer. Hieronder lees je welke kleding je juist wel of beter niet kunt dragen in het vliegtuig.

Draag geen strakke kleding

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk door geen strakke kleding te dragen. Vooral bij de knieën en rondom de buik kan kleding gaan knellen als je lang in dezelfde positie zit. Stop die jeans dus maar in de koffer en ga voor een losse broek met elastieken band. Wil je toch een strakke legging dragen? Zorg er dan voor dat het materiaal heel rekbaar en lekker zacht is.

Werk met laagjes

Wanneer je op weg bent naar een tropische plek, wil je misschien al in de vakantiestemming komen met een korte broek of crop top. Toch moet je niet vergeten dat het in het vliegtuig flink afkoelt. Bewaar die zomerse outfit dus voor de eindbestemming en stap met een lange broek het vliegtuig in. Het is daarnaast erg handig om meerdere laagjes te dragen. Draag bijvoorbeeld een trui over jouw zomerse topje of neem een warm vest mee. Laagjes kun je tijdens de reis gemakkelijk aan- en uittrekken.

Ga voor een luchtige jurk

Ga voor een luchtige jurk

Een alternatief voor de joggingbroek, sportlegging of travel pantalon is een luchtige jurk. In het vliegtuig draag je er een legging onder en een vest overheen. Zodra je bent aangekomen op de bestemming kun je deze laagjes eventueel uittrekken en direct genieten van een stijlvolle outfit. Je kunt het beste een comfortabele jurk kopen van soepel, ademend materiaal en met een losse pasvorm.

Vermijd hakken en sandalen

Draag altijd comfortabele, platte schoenen waar je (als je in tijdnood komt) gemakkelijk een sprintje op kunt trekken. Vermijd ook de sandalen, slippers en open hakken. Open schoenen zijn tijdens de vlucht erg koud en bovendien niet zo hygiënisch.

Neem warme sokken mee

Zelfs met een paar sneakers aan kun je nog last krijgen van koude voeten. Het is dus geen overbodige luxe om een paar warme sokken mee te nemen in de handbagage.

Draag zo min mogelijk sieraden

Sieraden kunnen de security check erg vertragen. Daarnaast zijn vooral ringen erg oncomfortabel tijdens een vlucht, aangezien je vingers wel eens kunnen opzwellen. Bewaar jouw bling bling dus liever voor de eindbestemming van jouw vliegvakantie.