Home Blog Voorbereiden van een autovakantie: dit zijn de handigste tips!

Voorbereiden van een autovakantie: dit zijn de handigste tips!

23
0
DELEN
Voorbereiden van een autovakantie dit zijn de handigste tips!

Ga jij binnenkort op vakantie met de auto? Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met het voorbereiden. Als je met de auto op vakantie gaat, wil je namelijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Je hoopt natuurlijk dat de reis met de auto zo soepel mogelijk verloopt. Om dit te kunnen realiseren, is een goede voorbereiding heel belangrijk. Benieuwd hoe je een autovakantie goed kunt voorbereiden? Wij geven je wat handige tips!

Check de staat van jouw auto

Voordat je met de auto vertrekt naar het land van bestemming, is het belangrijk om jouw auto grondig te checken. Hierbij kun je denken aan het checken van jouw banden, velgen en verlichting. Dit is namelijk van groot belang voor de veiligheid tijdens de reis. Het is belangrijk dat je eerst ruim van tevoren jouw banden checkt. Let hierbij op dat het profiel van de banden minimaal 1,6 millimeter moet zijn. Is dit niet het geval? Dan ben je verplicht om jouw banden te laten vervangen. Het checken van jouw banden kun je al ruim van tevoren doen. Stel dat jouw banden inderdaad vervangen dienen te worden, dan hoeft dit niet last minute nog te gebeuren.

Naast het checken van de banden van je auto, kun je ook de velgen gaan checken. Kijk of jouw velgen nog wel goed rond zijn. Als dit namelijk niet zo is, kan het zo zijn dat de auto minder stabiel is. Hierdoor kan jouw veiligheid in gevaar komen. Als jouw velgen niet goed rond meer zijn of een andere beschadiging hebben, kan het verstandig zijn om nieuwe velgen te kopen.

Heb je jouw banden en velgen gecheckt? Tijd om te kijken naar de verlichting. Als jouw verlichting niet naar behoren meer werkt, is het echt verstandig om dit te laten repareren. Zonder of met weinig verlichting de weg op is namelijk enorm gevaarlijk.

Autoverzekering

Autoverzekering

Check ruim voor jouw vakantie of je nog blij bent met jouw huidige autoverzekering. Het is goed om te kijken naar wat er precies gedekt is en wat niet, zodat je hier een duidelijk beeld over hebt. Als je niet tevreden bent met jouw huidige autoverzekering, kun je er natuurlijk voor kiezen om voor een andere autoverzekering te kiezen. Als jouw auto verzekerd is, krijg je van de verzekeraar altijd een groene kaart. Met deze groene kaart kun je in andere landen aantonen dat je verzekerd bent. Hoewel het niet meer overal verplicht is om deze mee te nemen, kan het natuurlijk nooit kwaad als je deze wel bij je hebt. Hier vind je namelijk altijd nog gegevens van jouw verzekering, mocht je deze nodig hebben.

Veiligheidsproducten

Als je binnenkort met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk dat je veiligheidsproducten bij je hebt. Dit is veilig en bovendien is het in veel landen verplicht om dit bij je te hebben. Zorg er dus voor dat je dit voor de vakantie geregeld hebt, zodat je dit mee kunt nemen in jouw auto. Bij veiligheidsproducten kun je denken aan bijvoorbeeld een gevarendriehoek, veiligheidshesje en EHBO-doos.

Met deze bovenstaande tips ben jij al een eind op weg met de voorbereiding op jouw autovakantie. Gebruik deze tips dan ook, want hier zal je veel profijt van hebben. Hoe beter je jouw autovakantie voorbereidt, hoe soepeler het waarschijnlijk allemaal gaat lopen.