Voorbereiding op een wereldreis

Hopelijk kunnen we later dit jaar weer overal op reis. Maar voordat het zover is, heb je zeeën van tijd om je voor te bereiden op een toekomstige wereldreis. Droom jij ook over backpacken door verschillende werelddelen? Het leren kennen van andere culturen? En het maken van talloze onuitwisbare herinneringen? Dan is het maken van een wereldreis helemaal jouw ding! En wie zegt dat je dit niet zou kunnen realiseren?

Natuurlijk kun je niet van de een op de andere dag vertrekken. Er moet eerst van alles worden geregeld; en het kan lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

Vraag een doorlopend krediet aan

Een wereldreis kost geld. Heel veel geld. En we kunnen ons voorstellen dat je niet ineens een geldboom in de tuin hebt staan. Dit zou echter geen reden moeten zijn om je droom af te blazen. Er zijn namelijk opties.

Vraag bijvoorbeeld een doorlopend krediet aan (ook wel flexibel krediet genoemd). Je spreekt hierbij een maximum te lenen bedrag af met je bank. En voila; je bent vrij om tijdens de reis geld op te nemen tot dit limiet is bereikt. Heb je een deel afgelost? Dan kun je dit deel opnieuw opnemen wanneer nodig. Kortom; het aanvragen van een doorlopend krediet geeft jou de kans om je wereldreis in korte tijd te financieren.

Bekijk welke vaccinaties je nodig hebt

Als je de hele wereld gaat doorkruisen, is het bijna zeker dat je een aantal vaccinaties nodig hebt. En je zult niet de eerste zijn die hier te laat mee is…Neem dus zodra je weet welke landen je gaat bezoeken contact op met de GGD. Maak een afspraak om je te laten vaccineren en raadpleeg je zorgverzekering om eventuele kosten te dekken.

 Zijn de vaccinaties binnen? Vraag dan altijd om een vaccinatiepaspoort. Hier wordt namelijk nogal eens naar gevraagd wanneer je bepaalde landen binnenkomt.

Ruimte besparen in je backpack? Lees dan deze 6 tips en ontdek hoe jij zo weinig mogelijk kleding meeneemt op vakantie.

Vraag een creditcard en zo nodig een extra pinpas aan

Dit is enorm belangrijk om te regelen voordat je vertrekt. Het komt soms voor dat je pinpas in bepaalde landen niet werkt of dat hij beschadigd raakt. En in het ergste geval; dat je portemonnee wordt gestolen. En daar zit je dan aan de andere kant van de wereld, zonder geld.

Met een extra pinpas of creditcard heb je altijd een betaalmiddel achter de hand. En ondanks dat je met een creditcard extra kosten moet betalen, ben je heel blij dat je er een hebt in het geval dat…

Nog een goed tip: stop de verschillende passen nooit bij elkaar. Zitten ze beide in je tasje en deze wordt gestolen? Dan heb je natuurlijk niets meer aan dat extra exemplaar…

Ga kritisch door al je verzekeringen en abonnementen

Ten eerste is het afsluiten van een goed dekkende reisverzekering een must. Daarnaast doe je er goed aan om andere bestaande verzekeringen en abonnementen onder de loep te nemen. Moet je zorgverzekering bijvoorbeeld worden aangepast? Wil je waardevolle spullen extra verzekeren? Kun je wellicht je telefoon- of andere abonnementen stopzetten of verlagen? Etc. Dit zijn vaak dingen die worden vergeten tijdens het regelen van een wereldreis. Maar jij weet nu gelukkig beter!

Ten slotte

Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen die geregeld moeten worden wanneer je voor lange tijd weg gaat. Misschien heb je wel visa nodig voor bepaalde landen, moet je een medicijnpaspoort opvragen bij je apotheek of nieuwe kleding aanschaffen. Check bovendien ook of je paspoort nog wel lang genoeg geldig is. Het zal je maar gebeuren…

Al met al heb je de meest belangrijke zaken geregeld als je bovenstaande punten hebt afgestreept. Zet alles voor jezelf op papier en begin vandaag nog met plannen. De wereld wacht op je!