Vriendelijke vakantie in Denemarken voor het hele gezin

Denmark familie vakantie

Waarom is Denemarken de perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen? Het duurt niet lang om antwoorden op deze vraag te vinden: waar je ook in Denemarken op vakantie bent, het dichtstbijzijnde strand ligt op 50 kilometer afstand. Maar niet alleen de stranden inspireren de jonge, vele attracties en bestemmingen zijn ideaal voor de vakantie in Denemarken met het hele gezin.

De Denen zijn erg vriendelijk, wat je ziet niet alleen in de gezellige, kindvriendelijke vakantiehuizen, maar ook aan de speelplaatsen en de kleurrijke vrijetijdsbesteding. In de zomer zijn er tal van activiteiten voor kinderen op het strand, pretparken verleiden met hun avonturen om deel te nemen en spannende inzicht in de flora en fauna maken het Denemarken vakantie met kinderen een geweldige ervaring.

Gezinsvriendelijke stranden in Denemarken

Vooral de stranden van de Deense Oostzeekust zijn de ideale bestemming voor een gezinsvakantie, omdat de Oostzee rustiger is dan de Noordzee en het water geleidelijk maar dieper wordt. Er zijn ook bemande reddingstorens op veel van de stranden, die zorgen voor meer veiligheid.

Deense Riviera
Onder de meest kindvriendelijke zijn de paradijselijke stranden van de Deense Riviera in Odsherred. Het pittoreske Nekseloe Bay vormt de perfecte setting voor een droomvakantie in Denemarken en enthousiast met een uitstekende kwaliteit van het water en gecontroleerd door strandwachten stranden van de volwassenen. Tot de mooiste gezinsvriendelijke stranden aan de Baltische Zee behoren het Gudmindrup-strand, het Höve-strand en het Rörvig-strand.

Een bezoek aan Legoland

Iedereen die naar Denemarken reist met zijn kinderen op vakantie in Denemarken, wil een bezoek aan het Legoland Billund Resort niet missen. Kindvriendelijke achtbanen, waterattracties of de uitkijktoren, die avonturen voor jong en oud willen beleven, het bezoek aan Legoland niet zullen missen. Ghost jagers door het spiegellabyrint en snelle ritjes op de zipline worden onvergetelijke ervaringen in Legoland.

Dromen in het huis van Hans Christian Andersen

Sprookjesachtige dingen gebeuren in het Hans Christian Andersenhuis op Funen. De grote verhalenvertellers, het licht van de wereld zag op de Insen Fyn voor de eerste keer, staat bekend om meer dan 200 kindvriendelijke verhalen, zoals “The Little Mermaid” en “The Ugly Duckling” door waarin kinderen opgroeien voor de generaties. Als je dichter bij dit universum van dromen wilt komen, kun je dat doen in het Hans Christian Andersen Haus.

Giraffen voeden in de Odense Zoo

Odense Zoo, die onlangs de beste dierentuin van Europa is genoemd, bevindt zich ook op het sprookjesachtige eiland Funen in Odense. Dit wordt aangetoond door de biodiversiteit die dieren van alle continenten van onze planeet presenteert. Of het nu giraffen en antilopen, brullende leeuwen of levendige makaken zijn, exotische dieren verbazen de kinderen niet alleen. Tapiere en pinguïns maken de reis naar Odense Zoo een onvergetelijke ervaring en die in staat is om een ​​giraffe, die maakt zijn vakantie een ervaring waar het is nog lang vertellen voeden.

Tropische ervaringen in het Lalandia-avonturenbad

Kan een reis naar Denemarken worden gecombineerd met een reis naar de tropen? Maar dit is zeker mogelijk met het waterpark Lalandia op een dag. Hier oudere kinderen krijgen de gewenste dosis van actie en die voor een dag in het buitenzwembad of de glijbanen stoeiden heeft geleerd om te ontspannen in de avond kan terug naar een drukke dag hark.

Het safaripark Givskud

20 minuten van Legoland is de Givskud Zoo met Safari Park. Meer dan 700 dieren leven vrij in de omgeving van deze attractie en met een rondleiding door het park kan een familie heel dicht bij de leeuw of aap komen. Zelfs een kijkje in de tijd van de dinosaurussen in de dierentuin van Givskud is geen onmogelijkheid en zelfs onderwaterwerelden kunnen door de bezoekers worden bewonderd

Pretpark Tivoli in Kopenhagen

Het Tivoli-park in Kopenhagen wordt beschouwd als een van de oudste pretparken ter wereld. De attracties van de hisotirschen-edelsteen zijn echter afgestemd op de stand van de techniek. Tivoli is geopend van april tot september en verrijkt met evenementen op Halloween en Advent en verrukt kinderen van alle leeftijden. In het weekend wordt onvergetelijk vuurwerk opgevoerd en vele shows en evenementen maken het bezoek aan Tivoli een dag van langetermijngeheugen. Ritten zorgen voor spanning en de gouden toren brengt de bezoekers zelfs in vrije val.

Sommerfuglepark in Bornholm

Wie zit er in de kas … wie kan vlinders bewonderen. In Bornholms Sommerfuglepark. Meer dan 1000 vlinders bieden een verscheidenheid aan exotische geluiden, geuren en kleuren. Als je betoverd wilt worden door de gratie van vlinders, moet je een bezoek aan het Butterfly Park niet missen. Ook bloemen, vogels en andere planten zijn te bewonderen in dit park. Talloze meren en watervallen geven de bezoeker het gevoel direct in de beleving van de natuur te zijn.

Vakantie met kinderen in een kindvriendelijke vakantiewoning

Een vakantie met kinderen in Denemarken betekent niet alleen het vinden van de juiste attractie die kinderen zal verrassen. Ook bij de selectie van het huis is te denken aan de kindvriendelijkheid. Dit kan een schommel in de tuin of een zandbak betekenen, maar ook een kinderbed en de kinderstoel zijn verplicht voor een geslaagde vakantie met kinderen in Denemarken. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn dierentuinen, waterparken of recreatieparken beschikbaar voor de selectie van attracties en bestemmingen.

Badplezier in Denemarken

Waar je ook bent in Denemarken, het dichtstbijzijnde strand ligt op maximaal 50 kilometer afstand. En dus is het natuurlijk om te genieten van het juiste weer en het badplezier aan de kust. Maar afhankelijk van het seizoen en het weer zijn andere aanbiedingen voor waterpret interessant: sommige huisjes hebben een eigen zwembad, anderen adverteren voor de service “gratis zwembad”. Dit betekent dat zwembaden in de buurt van het vakantiehuis gratis kunnen worden gebruikt. Hier moet rekening worden gehouden met de seizoensgebonden openingstijden van de baden. Avonturenzwembaden zijn ook een optie in Denemarken.

Pretparken in Denemarken

Een bezoek aan een van de Deense pretparken zorgt voor afwisseling tijdens uw verblijf in het Deense vakantiehuis. Kinderen en adolescenten genieten van de sensatie van de attracties en zo veel waterloop brengt de gewenste verfrissing in warme zomerdagen. Met meer dan 160 attracties trekt het Bakkenpark in Kopenhagen jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen bezoekers. Als het gekste park in Denemarken heeft BonBon Land zich gevestigd op Lolland. Avontuur van de piratenwereld onder de Vikingen biedt het Djurs Sommerland. Natuurlijk is een bezoek aan Legoland in Jutland ook onderdeel van een gezinsvriendelijke vakantie in Denemarken en Tivoli Park in Kopenhagen combineert een historische parkatmosfeer met moderne attracties.

Attracties op Zeeland

Op Zeeland vindt u spannende en educatieve attracties voor het hele gezin. Uw kinderen zullen genieten van een reis naar BonBon Land. Hier zijn de BonBons niet alleen snoepjes, maar ook spannende attracties. Een reis naar de 10e eeuw die je kunt ervaren in het Viking-kasteel Trellborg. Een schilderachtig spektakel, dat geen gelijke kent, is de Faxe Kalkbruch. Ervaar de zee in een heel speciale tint blauw op de kliffen van Stevns.

Ben je dol op historische gebouwen? Bezoek dan het kasteel Gavno en het klooster Gisselfeld. Een zee van bloemen wacht op u in de Birkegardens Haver en u zult ondergrondse fascinatie ervaren in het Stevns Fort. Als u dicht bij wilde dieren wilt komen, wordt het Knuthenborg Safaripark op Zeeland aanbevolen.