Waarop moet je letten bij het online aanvragen van een verzekering?

Vergeet geen reisverzekering af te sluiten voor je eerstvolgende vakantie 

Wil je een autoverzekering aanvragen via het web? Met de komst van de digitale mogelijkheden is het voor iedereen eenvoudiger geworden om de verzekering af te sluiten. Het zorgt ervoor dat je sneller de weg op kan met jouw voertuig. Heb je dus een nieuwe auto aangeschaft? Dan kun je alles gelijk regelen en aan de wet voldoen. Zonder verzekering mag je de wegen immers niet op. Alleen kan het soms ook moeilijkheden met zich meebrengen. Vooral als je voor de eerste keer aanvraagt, weet je vaak niet waar je op moet letten. Maar waar moet je dan allemaal op letten? Na het lezen van onderstaande informatie kun je goed voorbereid aan jouw aanvraag beginnen.

Een snellere procedure voor jouw aanvraag

Laten we het eerst eens hebben over het gemak dat bij een online autoverzekering aanvragen komt kijken. Jaren geleden was deze mogelijkheid nog niet. In plaats daarvan moest je een afspraak maken bij een verzekeringskantoor, waar je een gesprek aanging met een adviseur om de juiste verzekering te vinden. Dit kon soms enkele dagen duren. Zodra je een keuze had gemaakt voor de verzekering die bij je paste, kwam er een hoop papierwerk bij kijken. En was dit ingevuld? Dan kon het weer dagen duren voordat je verzekering inging. Tegenwoordig gebeurt het allemaal binnen een aantal minuten. Je opent de website op een moment dat het je het beste uitkomt, vult de gevraagde gegevens in, kiest de dekking en drukt op verzenden. Binnen enkele minuten ontvang je de goedkeuring al.

Meerdere dekkingen om te kiezen

Bij een Ford verzekering of een van de andere verzekeringen die beschikbaar zijn, moet je wel goed opletten dat je de juiste uitkiest. Er zijn namelijk verschillende varianten mogelijk. Dit begint allemaal bij de basis: de wettelijke aansprakelijkheid. Vanuit hier kun je het verder uitbreiden om de schade aan jouw eigen voertuig in een groot aantal situaties vergoed te krijgen. Ook zijn er aanvullende opties mogelijk die je nog meer dekking opleveren. Het is aan te raden om eerst bij jezelf na te gaan wat je allemaal nodig denkt te hebben. Vergeet ook niet de leeftijd van jouw auto mee te nemen in het maken van een keuze. Een erg oude auto die weinig meer oplevert, hoef je minder uitgebreid te verzekeren dan een gloednieuwe bolide die net bij de dealer vandaan komt.

Laatste factoren tijdens een keuze maken

Bij jouw zoektocht naar een goede verzekering kijk je niet alleen naar de dekking. Ook let je op het eigen risico en de polisvoorwaarden van de dekking. Het eigen risico is een bedrag dat je moet betalen bij het indienen van een schadeclaim. Pas als dit bedrag betaald is, keert de verzekering een vergoeding uit. Je kunt het bedrag op het minimale laten staan, maar ook verhogen door middel van een vrijwillig eigen risico. In de polisvoorwaarden zie je dit eigen risico nogmaals staan. Ook staan hier de uitsluitingen en eventuele beperkingen in van jouw verzekering.