Wat biedt een wintersportverzekering aan voordelen?

Wintersport groepsreis

Elk jaar gaan er vele mensen op wintersport. Vaak ontstaan hierbij vooral idyllische plaatjes, van prachtig besneeuwde bergtoppen en volop gezelligheid en fun. Toch kan de realiteit vrij eenvoudig heel anders uitpakken, zo ervaren telkens weer duizenden mensen die op wintersport zijn gegaan. Of je nu een beginner of ervaren wintersporter bent, een ongeluk blijft in een ontzettend klein hoekje zitten. Het is dus belangrijk goed voorbereid op reis te gaan, met de wetenschap in het achterhoofd dat er eenvoudig iets mis kan gaan bij jou of je reisgezelschap. Door het afsluiten van een wintersportverzekering ga je zo onbezorgd mogelijk op vakantie.

Kortlopend of doorlopend

Bij bijvoorbeeld Univé heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. De ene is bedoeld voor wie heel af en toe de winterzon opzoekt, terwijl de andere is bestemd voor de actieve wintersporter. Wil je alleen de eerstvolgende wintersport verzekerd hebben, dan kies je bij deze verzekeraar voor het pakket kortlopende reisverzekering wintersport. Het maakt hierbij niet uit of je een dag of meerdere aaneengesloten dagen gaat. Bij terugkomst stopt de verzekering automatisch. Met deze verzekering betaal je dus nooit te veel. Met deze reisverzekering op zak weet je in elk geval zeker dat je kunt rekenen op deskundige hulp in noodsituaties. Zo is vervoer naar het ziekenhuis gedekt, net als de terugreis naar Nederland via een speciale ambulancevlucht.

Met doorlopende reisverzekering eenvoudig spontaan op vakantie

Er hoeft je overigens niet per se een ongeluk te gebeuren om gebruik te kunnen maken van de reisverzekering. Ook wanneer er iemand binnen jouw gezelschap plotseling flink ziek wordt en er geen andere optie is dan het voortijdig afbreken van de vakantie, heb je dankzij de reisverzekering in elk geval een zorg minder. Ditzelfde is het geval bij een onverhoopt overlijden. Mocht er sprake zijn van een vertraging vanaf je wintersportbestemming naar huis, dan zit je met deze verzekering eveneens goed. De kosten die hierdoor ontstaan vallen binnen de dekkingen. Ga je graag vaker per jaar naar de sneeuw, dan profiteer je met een doorlopende reisverzekering eveneens van al deze voordelen, maar dan het hele jaar door. Besluit je spontaan naar de sneeuw te willen, dan is dat met de doorlopende reisverzekering van Univé geen enkel probleem.

Vergeet de annuleringsverzekering niet

Het kan ook slim zijn om de aanvullende dekkingen goed door te nemen. Wellicht heb je bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Dat is een verplichting wanneer je de Italiaanse pistes op wilt zoeken. Een andere handige aanvullende verzekering is de annuleringsverzekering. Een wintersportvakantie is doorgaans een kostbare zaak. Het kan echter zomaar gebeuren dat een onverwachte situatie ervoor zorgt dat je niet anders kunt dan de vakantie af te blazen. Met een annuleringsverzekering hoef je je hier nooit bang voor te zijn. Het is echter wel belangrijk om te weten dat dit alleen mogelijk is in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Via de keuzehulp van Univé stel je het totale pakket helemaal op maat samen.