Wat te doen op vakantie in Tenerife: 3x tips

Wat te doen op vakantie in Tenerife 3x tips

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Tenerife? En kun jij wel wat tips gebruiken voor een vakantie naar dit heerlijke Spaanse eiland? Lees dan gauw verder. Tenerife is al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming onder toeristen. Het klimaat is er het hele jaar door lekker warm en zonnig. Ook is Tenerife makkelijk te bereiken met het vliegtuig, boek hier uw vlucht met transavia. Verder vind je hieronder tips voor een onvergetelijke vakantie naar Tenerife!

Huur een auto

Tenerife is een vrij groot eiland en heeft niet veel handige openbaar vervoersmiddelen over het eiland. De ideale manier om het eiland te ontdekken is met de auto. Het is dus zeker aan te raden om een huurauto te boeken tijdens je vakantie in Tenerife. Zo kun je op je eigen gemak het hele eiland makkelijk verkennen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het noorden van Tenerife als je in het zuiden verblijft. Of rijdt naar de indrukwekkende vulkaan ‘El Teide’. Alles is mogelijk als je een huurauto hebt!

Verblijf in het zuiden van Tenerife

Verblijf in het zuiden van Tenerife

De meeste mensen gaan naar Tenerife om te genieten van zon, zee en strand. Dit kun je het beste doen in het zuiden van het eiland. Het noorden heeft namelijk een ander klimaat en daar regent het erg vaak. Hierdoor is het noorden wel helemaal mooi groen en kun je er genieten van prachtige natuur. In het zuiden schijnt bijna elke dag van het jaar de zon en kun je gegarandeerd genieten van zon, zee en strand. Als je beide delen van Tenerife wilt verkennen is het handig om een huurauto te boeken bij je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld altijd het noorden opzoeken als je een dagje wilt genieten van de mooie natuur!

Bezoek het Nationaal Park ‘El Teide’

Tenerife is een Canarisch eiland en alle Canarische eilanden zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Daarom heeft Tenerife een indrukwekkende vulkaan, die ‘El Teide’ heet. Het vulkanische gebied is een Nationaal Park en zeker de moeite om te bezoeken als je in Tenerife op vakantie bent. Je kunt het park bereiken met de auto. Als je de top van de vulkaan wilt bekijken, kun je een ticket boeken en met de kabelbaan naar boven gaan. De top ligt op maar liefst 3700 meter hoogte en is de hoogste berg in heel Spanje. Je kunt er genieten van indrukwekkende uitzichten over het eiland!

Met al deze tips wordt jouw vakantie naar Tenerife vast onvergetelijk!