Home Vakantie landen in Europa Nederland Weekendje naar Zandvoort

Weekendje naar Zandvoort

45
0
DELEN
Weekendje Zandvoort

De Noordzee-badplaats Zandvoort met zijn eersteklas toeristische infrastructuur is een van de meest populaire bestemmingen voor een opwindende strandvakantie in Noord-Holland.

Zandvoort - zwemparadijs aan de Noordzee

Op warme zomerdagen zwaaien duizenden kleurrijke strandschelpen in de wind en op de golven schijnen de kleurrijke zeilen van de windsurfers. Zelfs in het hoogseizoen vindt u een rustige plek aan de zandstranden, waar u kunt ontspannen in het zachte zand. Het strand is te bereiken via houten loopbruggen die door een natuurlijk duinlandschap leiden. Bij de bewaakte strandgedeeltes zorgen strandpaviljoens tijdens een zomervakantie voor het welzijn van de zwemmers gedurende de dag. In het zuidelijke gebied is een drie kilometer lang, niet-textiel strand, waar u een ontspannende nudistenvakantie kunt doorbrengen.

Activiteiten in Zandvoort

Zandvoort wordt door veel Amsterdammers gebruikt als recreatiegebied. De hoofdstad van Nederland ligt op slechts 25 kilometer van het resort aan de Noordzee en kan met de auto worden bereikt in een korte rit. In de zomer staan ​​watersportactiviteiten zoals zeilen, windsurfen en kitesurfen op de voorgrond. Fietstochten leiden door het natuurlijke duinlandschap in het achterland en de kilometerslange stranden nodigen u uit voor wandelingen in gezonde zeelucht. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een van de grootste duingebieden van Nederland en verwelkomen u met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Ten noorden van het Noordzeebad ligt het Zuid-Kennemerland, een van de 20 nationale parken in Nederland. Daar heeft u de mogelijkheid om historische landgoederen te bezoeken, omringd door een parkachtige tuin. In het midden van het historische centrum ligt het pretpark Circus Zandvoort. Het werd geopend in 1986 en is een veel bezochte bestemming tijdens een familievakantie.

Autoracen in Zandvoort

Zandvoort heeft een Circuit Park Zandvoort om een ​​racecircuit aan te bieden waarop de DTM regelmatig een bezoek brengt aan en gehouden wordt tijdens de internationale motorrace. Liefhebbers van races mogen de kans om een ​​van deze evenementen bij te wonen in Zantvoort niet missen. De renbaan werd geopend in 1949 en tussen 1952 en 1985 waren er onregelmatige Formule 1-races op de baan. In de omgeving van Circuit Park Zandvoort brengen veel Nederlandse gezinnen hun strandvakantie door in een zogenaamd strandhuis. Deze strandbungalows worden aan het einde van het seizoen in vrachtwagens geladen en opgeslagen in stormbestendige omstandigheden.

Vakantiehuizen en appartementen in Zandvoort

Zandvoort is een levendige badplaats en heeft vele vakantiehuizen en appartementen die geschikt zijn als accommodatie voor een actieve of strandvakantie. Speciale huisjes liggen vlak bij het strand achter de duinen. U vindt ook appartementen en villa’s in het historische centrum van Zandvoort. Winkels en restaurants zijn meestal op loopafstand, dus u hoeft uw auto tijdens uw vakantie niet te gebruiken. Het Noordzeestad is even populair bij jong en oud. In de avonden, bars, clubs en discotheken openen hun deuren voor bezoekers en tijdens de dag de stranden trekken de Noordzee met een uitgebreid sport- en animatieprogramma.