China een land dat niet lijkt op de rest van de wereld. China is de meest bevolkte staat op aarde. Meer dan 1.3 miljard mensen wonen hier, vooral in dichtbevolkte steden.
De hoofdstad is Beijing
Hier vindt u ook het keizerlijk paleis . Beijing stond vroeger bekend als de Verboden Stad. Dit is waar de keizers van China meer dan 5 eeuwen verbleven. De keizerlijke residentie is onvoorstelbaar groot en zou precies 9999 kamers hebben geteld. Zelfs vandaag de dag kun je je nog steeds de pracht en omvang van het keizerlijke paleis voorstellen.
Je moet zeker de Chinese muur bezoeken in Beijing. De Grote Muur diende als een vesting om vijanden af te schrikken. Het was ooit gebouwd om te beschermen tegen binnenvallende Mongolen en was 6.400 kilometer lang.
De constructie van deze muur was niet eenvoudig. Duizenden soldaten zijn omgekomen tijdens het bouwen van de muur.
De Chinese muur werd gebouwd over de steilste bergen, door kale berglandschappen. Het is de enige structuur op aarde die zelfs vanuit de ruimte te zien is.
De Volksrepubliek China is het derde grootste land ter wereld.
Hoewel het land bijna van de noordelijke toendra naar het subtropische oerwoudgebied is, maar de landschappen zijn ruim en lijken vaak eentonig. Ongeveer 1/3 van de totale oppervlakte van het land is ruig bergachtig terrein. In China zijn er maar een paar bossen. Slechts ongeveer 15% van het Chinese bodemoppervlak is landbouwkundig bruikbaar.
In het noorden van China zijn uitgestrekte woestijngebieden. De Gobi-woestijn is de grootste aaneengesloten woestijn tussen China en Mongolië.
In het zuiden is de rijstkamer van China. Dit gebied is ook de thuisbasis van de derde grootste rivier ter wereld, de Yangtsekiang. Dit landschap is dichtbevolkt en zeer vruchtbaar.
De hoogste berg in China is Mount Everest met 8848 m hoogte. De beklimming van de hoogste berg ter wereld is altijd een uitdaging voor veel extreme bergbeklimmers.
Eten in China
Als je voor een markt in China zou moeten gaan winkelen, zou je waarschijnlijk bang zijn. Je vindt levende dieren opgesloten in kooien, vissen in het troebele water, Voor ons vaak een angstaanjagende en weerzinwekkende aanblik. Voor de Chinezen zijn de dieren echter slechts één handelsartikel, die bedoeld zijn voor de kookpot en zo vers mogelijk moeten zijn. Zonder een koelkast is alleen een levend dier echt vers en daarom goed vlees.
Chinezen houden van eten en ze vinden het niet leuk om het alleen te doen. Voor hen betekent eten elkaar bij elkaar zitten, praten, samen een leuke avond hebben.
Voor privé uitnodigingen arriveren gasten twee tot drie uur eerder om hun gastheren voor te bereiden. Dit toont interesse in het welzijn van vrienden en een succesvolle relatie met hen. Het zou heel onbeleefd zijn om alleen te verschijnen als het eten al op de Tafel staat. Het avondeten samen, het wordt gretig verteld en veel gelachen, duurt meestal een paar uur. Het eten en drinken eindigt wanneer iedereen heeft gegeten. Dan zeg je gedag, zelfs als de gastheer je herhaaldelijk vraagt om een tijdje te blijven.
Niemand in China wil een goede eetlust, men neemt aan dat men eetlust heeft.
Het is ook onbeleefd om grote porties op het bord te zetten. Dit wordt als hebzuchtig beschouwd. Maar u kunt een aantal keren kleine porties van de platen nemen.
Als voorgerecht bestellen de Chinezen graag noten, “verbrijzelde komkommers in mosterdsaus”, kwallen of geroosterde vis.
Dan is er het hoofdgerecht: rivierkreeft en kreeft, vis in zoetzure saus en Pekingeend, zeekomkommer en aubergine met visaroma, plakjes rundvlees met paprika, kip met pinda’s, sojabonenkaas in chilisaus en varkensvlees.
Er zijn meer dan 50000 karakters, vandaag worden er ongeveer 5000-8000 gebruikt. In het dagelijks leven kom je met 2500-3000 karakters het hoofd te bieden. Als je nu de betekenis van een personage kent, weet je maar de halve waarheid, omdat een personage eindelijk uitgesproken wil worden. De Chinese taal bestaat uit 400 lettergrepen. Omdat elk personage slechts één en exact één uitspraak heeft, kan men zich voorstellen welk soort gebrabbel er uit komt.