Werkstuk over Malta

Malta

Malta is de meest zuidelijke staat van Europa.  Het ligt tussen Europa en Afrika.  Malta bestaat uit in totaal zes eilanden: het hoofdeiland van Malta, het op een na grootste eiland van Gozo, het mini-eiland Comino en de drie onbewoonde eilanden Cominotto, Fifla en St. Paul’s Islands.  De eilanden bestaan ​​voornamelijk uit ruige kliffen en rotsachtige baaien.

Vanwege de gunstige ligging in de Middellandse Zee, is Malta de afgelopen eeuwen bezet door vele machten.  Arabieren, Spanjaarden, Fransen en Engelsen veroverden het eiland.  Malta was het langst in het bezit van de Orde van Sint-Jan .  Bijna 300 jaar lang heerste de Orde over Malta.

Om zichzelf tegen aanvallen te beschermen, bouwden de Ridders het eiland in een fort.

In de 17e eeuw waren de vestingen van Valletta de sterkste van Europa.

In de 18e eeuw eindigde het bewind van de Hospitallers in Malta.  Na hernieuwde gevechten, wordt het eiland in 1814 een Britse kolonie .

Pas in 1964 bereikte Malta zijn onafhankelijkheid.  Zelfs vandaag zijn er sporen van de Britse cultuur.  Dus op de wegen van Malta, zoals in het Verenigd Koninkrijk, heeft het links verkeer de overhand.

Maar de mijlpaal van Malta dateert al van voor de verovering van de verovering.

Dit zijn de stenen tempels die meer dan 6000 jaar geleden op Malta werden gebouwd.  Dit maakt de Maltese tempels ouder dan de piramides in Egypte!

Tot op heden proberen onderzoekers meer te weten te komen over de tempels met de ongebruikelijke namen van Tarxien, Hagar Qim of Hal Safleui.

De vlag van Malta bestaat uit twee gelijke verticale strepen met de kleuren wit en rood. In de linkerbovenhoek is een Georgskreuz met rood kader.  Het was het Maltese volk in 1942 door de Britse koning George VI.  toegekend.

Officiele naam:   Republiek Malta / Repubblika ta ‘Malta (Maltees) / Republiek Malta (Engels)
Internet afkorting: .mt
Geld:   Euro €

Geschiedenis:
Al eeuwenlang wordt Malta geregeerd door verschillende volkeren.  Tot de 18e eeuw had de Orde van Sint-Jan zijn zetel op het eiland.  In 1814 werd Malta een kolonie van Groot-Brittannië.  Zijn onafhankelijkheid bereikte Malta in 1964.

Aardrijkskunde:

Gebied:    Totaal: 317 km²
Grens:    0 km
Kustlijn:    197 km;  57 km van het eiland Gozo
Laagste punt:    Middellandse Zee (0 m boven de zeespiegel)
Hoogste punt:    De berg Ta ‘Dmejrek (255 m boven zeeniveau)

Vennootschap:  

Bevolking:   0,42 miljoen
Etnische groepen:   Maltees
Religie:    Rooms-katholieke christenen (98%)
Talen:    Maltees (officieel), Engels (officieel)

 Politiek:  

staatsinrichting   Parlementaire democratie :

De burgers in een democratie (Grieks voor volksregering) kiezen voor een bepaalde periode vertegenwoordigers, die vervolgens “in naam van het volk” beslissingen nemen.

nationale feestdag   21 september 1964: Onafhankelijkheidsdag

Hoofdstad:  Valletta