Wordt suppen jouw nieuwe hobby? Stap op de plank en ontdek wat je mist!

Wordt suppen jouw nieuwe hobby Stap op de plank en ontdek wat je mist!

Suppen, oftewel Stand-Up Paddleboarding (SUP), is in opkomst en wordt bij velen favoriet als nieuwe hobby. Het is een perfecte combinatie van sporten in de buitenlucht, mentale- en fysieke ontspanning, en quality time met jezelf en anderen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek waarom ook jouw nieuwe hobby kan worden!

Suppen biedt een totale lichaamstraining

Suppen is niet alleen ontspannend, maar ook een sportieve uitdaging. Het vraagt een combinatie van kracht, balans en uithoudingsvermogen. Als je het goed doet, train je bij het suppen al je grote spiergroepen. Omdat je continu bezig bent met het stabiliseren van je lichaam op de SUP board, krijg je buikspieren ook nog eens een extra uitdaging.

Genieten van de natuur

Stand-Up Paddleboarding wordt vaak beoefend op meren, rivieren, kanalen of langs de kust. Hierdoor staat het garant voor mooie landschappen en een unieke kijk op de natuur. Stel je voor dat je op je board voorbij geniet van prachtige zonsondergangen of oneindige sterrenhemels. Uiteraard kun je suppen zo ontspannen of intensief maken als je zelf wilt. Beginners kunnen rustig wennen aan het staande paddleboarden, terwijl gevorderden zichzelf kunnen uitdagen met sup peddel in golven of lange afstanden afleggen.

De sociale kant van suppen

Suppen kan een solitaire activiteit zijn, maar het is ook heel gezellig om samen met anderen te doen. Nodig vrienden en familie uit voor een ontspannen ochtend of avond op het water en geniet van elkaars gezelschap. Er worden ook vaak groepslessen en evenementen georganiseerd, wat suppen toegankelijk maakt voor iedereen die op zoek is naar een sportieve en sociale hobby.

Gezond voor lichaam en geest

Juist nu we steeds meer tijd binnen en achter een beeldscherm doorbrengen (zelfs voor sporten!), is het belangrijk om voldoende buitenlucht en ontspanning te krijgen. Suppen is daarin de perfecte oplossing; omgeven door de natuur en het water kom je helemaal tot rust. Tegelijkertijd bouw je toch aan je kracht, conditie en flexibiliteit. Het kan zelfs meditatief werken, omdat je continu gefocust bent op je balans. Hierdoor vergeet je al je zorgen en focus je volledig op het moment.

Toegankelijk voor iedereen

Het mooie van suppen is dat het, in tegenstelling tot sommige sporten, snel en gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Je hoeft zeker geen topsporter te zijn of over bovengemiddelde conditie te beschikken om op een stand-up paddleboard te staan. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis moed en nieuwsgierigheid. Bovendien is suppen geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus.

Als het aan ons ligt, wordt suppen zeker weten jouw nieuwe favoriete hobby. Met een total body workout, prachtige natuur, toffe sociale ervaringen en een uitdaging voor lichaam en geest behoort het wat ons betreft tot de perfecte sportieve activiteiten om te bemachtigen. Dus, sta je al te popelen om op een paddleboard te stappen? Ontdek zelf wat je nog meer mist en maak van suppen jouw nieuwe hobby!