Zo haal je het beste uit een weekendje kamperen

Zo haal je het beste uit een weekendje kamperen

Ga je sinds lange tijd nog eens kamperen? Gelijk heb je! Kamperen staat voor een uitstap lekker dicht bij de natuur met een duurzaam en budgetvriendelijk karakter. Allemaal leuke dingen, denken we dan! Wij geven je enkele tips zodat je optimaal kan genieten en opladen op jouw volgende camping trip.

Wandelen

Daag jezelf uit en laat je gsm op de camping of gekker nog, laat ‘m thuis. Vroeger konden mensen ook gewoon zonder gsm en constant bereikbaar zijn is eigenlijk helemaal niet nodig. Echt ondenkbaar is het niet en je zal merken hoe vrij je je voelt zonder dat trillende ding in je broekzak of tasje. In de natuur kan je wel eens de tijd uit het oog verliezen, heerlijk zo zonder gsm. Wil je af en toe toch een blik op het uur kunnen werpen of je stappen kunnen tellen, doe dan een sporthorloge zoals een Garmin horloge om en laat die gsm thuis. Wandelen in de natuur brengt je weer helemaal in balans. Dus onze tip: haast je niet maar geef jezelf de kans om helemaal op te gaan in de omgeving

Lekker warm ingepakt

Neem voldoende warme kleren mee. ‘s Avonds en vooral ‘s nachts kan het behoorlijk afkoelen. Voorzie een zomerjas in je bagage voor overdag, maar ook een dikke trui en lekker warme slaapzak zijn een must als het wat kouder wordt. Neem zeker niet te veel kleren mee. Je zal zien dat je toch meestal hetzelfde draagt. Je bevindt je in de natuur dus een modeshow is niet nodig, tenzij je de bomen wil imponeren met je nieuwste jas of hoodie. Je bent bovendien maar een weekendje weg, dus die hele kledingkast heb je absoluut niet nodig.

Comfort,  gemak en luxe

Ga je een weekendje kamperen, dan wil je je tijd zo goed mogelijk benutten. Kies daarom voor een tent die je makkelijk kan opzetten. Drie uur liggen sukkelen met die tent  bij aankomst op de camping na urenlang in de auto zitten, daar heeft niemand zin in. Je vindt kwalitatieve seconde-tentjes voor spotprijzen. Een minimum aan comfort is wel fijn, een zelfopblaasbaar luchtbed is heel erg handig, maar ga je echt de wildernis in en off the grid kamperen? Dan zal je je tevreden moeten stellen met een matje of dunner luchtbedje. Je maakt het zo luxueus als je zelf wilt natuurlijk, maar als je op zoek bent naar luxueus weekendje weg, dan boek je beter een hotel of ga je op zoek naar ‘glamping’ en laat je het kamperen nog even voor wat het is.