Zo kies je de juiste dakkoffer

Zo kies je de juiste dakkoffer

Met een dakkoffer op reis is hartstikke handig, Je kunt met gemak een grote hoeveelheid aan spullen meenemen die wellicht niet in je gewone kofferbak passen. Denk bijvoorbeeld aan wintersportspullen of overige vakantiespullen. Een dakkoffer kiezen die bij jouw auto past is nog wel een punt van aandacht. Niet iedere dakkoffer past namelijk op iedere auto. Wel kan vrijwel iedere auto een dakkoffer hebben, en met deze tips kun jij straks de juiste dakkoffer kopen.

1. Dakdragers checken

Als je al dakdragers hebt op je auto, is het belangrijk om te checken of de dakkoffer die je hebt gekocht daar op past. Niet alle dakkoffers passen op universele dakdragers.

2. Check het formaat bij je auto

De reden dat niet iedere dakkoffer op elke auto past, is omdat dakkoffers te groot kan zijn voor jouw auto. het is daarom belangrijk dat je checkt welk formaat bij jouw auto past. De koffer mag namelijk niet te ver uitsteken naar achteren, wat inhoudt dat de achterklep nog open moet kunnen. Ook mag de dakkoffer niet te ver naar voren. Hier is de regel dat zowel tot de voorbumper als tot de achterkant maximaal één meter mag zijn.

Check het formaat bij je auto

3. Kies een gewicht dat jouw auto kan dragen

Denk aan de maximum daklast die je auto kan dragen. Je kunt bij een lage maximum daklast bijvoorbeeld het beste voor een lichtere koffer kiezen.

4. Wintersport? Dan moet de dakkoffer langer zijn!

Als je op wintersport gaat en je wilt ski’s meenemen, dan is het handig om een dakkoffer aan te schaffen die op z’n minst 180 tot 200 cm is. Zo kun je er zeker van zijn dat je de dakkoffer ook daadwerkelijk kunt gebruiken om je ski’s in te leggen.

5. Een duo koffer kopen

Wanneer je een dakkoffer gaat kopen, dan is het verstandig om een variant te kiezen die aan beiden kanten open kan. Zo kun je de dakkoffer gemakkelijk vullen en bevestigen.

6. Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt

Het is zonde om een dakkoffer aan te schaffen die veel te groot is, wanneer je die ruimte niet gebruikt. hetzelfde geldt voor andersom: je wilt niet een te kleine dakkoffer hebben. Dan heb je er immers weinig aan. Kijk daarom ook goed naar hoeveel ruimte je nodig hebt.