Home Bestemmingen Zo kom je uitgerust terug van vakantie

Zo kom je uitgerust terug van vakantie

43
0
DELEN
Goed voorbereid op vakantie Zo doe je dat!

Ben je toe aan rust? Wil je breken met de dagelijkse sleur en heb je zin om er lekker op uit te gaan? Veel mensen zijn bang, dat ze op vakantie hun eigen grenzen verleggen. Breken met het vertrouwde ritme kan best eng zijn, maar tegelijkertijd ook heel verfrissend. Met deze tips houd je jezelf in acht en kom je uitgerust terug van een geweldige vakantie!

Begin je vakantie ontspannen

Een goed begin is het halve werk. Een stressvrije start van je vakantie maakt ontspannen een stuk makkelijker. Vlieg je naar jouw droombestemming vanaf Eindhoven? Overweeg dan je auto op loopafstand van de vertrekhal te parkeren bij Parking Eindhoven Airport. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn op het vliegveld? Misschien is valet parkeren iets voor jou. Je gaat rechtstreeks naar de vertrekhal, waar een chauffeur je auto van je overneemt en naar een parkeerterrein rijdt. Je hoeft niet met je koffers te sjouwen en bent amper kwijt tijd aan het afgeven van je auto. Bij aankomst staat een medewerker weer klaar met je voertuig.

Eet gezond

Als je vaak uiteten gaat of een maaltijd afhaalt, is het soms verleidelijk om elke avond patat, mixed grill of pizza te bestellen. Er is natuurlijk niets mis mee om jezelf op vakantie extra te verwennen, maar zorg ook goed voor je lichaam. Als je alleen koolhydraatrijk voedsel eet, krijg je sneller last van een opgeblazen gevoel of buikkrampen. Probeer ook eens iets gezonds te kiezen op de kaart, zoals een zomerse salade, een kruidig risotto gerecht of een visschotel. Daar wordt je lichaam blij van en jij uiteindelijk ook!

Negeer je werkberichten

Om te voorkomen dat je in je vrije weken constant geconfronteerd wordt met het werk dat na de vakantie op je wacht, kun je je notifications van je werk e-mail beter uitzetten. Het is stressvol om  te zien hoe het werk zich opstapelt en erg verleidelijk om toch even een e-mail terug te sturen. Echt uitrusten doe je door los te komen van je dagelijkse routine.

Drink niet te veel alcohol

Natuurlijk is een sunset cocktail, een wijntje bij het eten of een biertje na een lange wandeling hartstikke lekker. Toch maakt alcohol drinken je ook moe. Je slaapt slechter in, droomt veel en woelt meer en hebt de volgende ochtend misschien last van een lichte hoofdpijn. Probeer te doseren en kies vaker voor een 0.0% biertje of een mocktail. Zo ben je ‘s ochtends fris en kun je optimaal van je vakantiebestemming genieten.

Doe dingen waar jij blij van wordt

Het klinkt als een open deur, maar het is o zo belangrijk! Vakantie is de tijd om dingen te doen, waar je echt blij van wordt. Dus lees je graag een goed boek? Geniet jij enorm van lange wandelingen of luister je het allerliefste naar live-muziek? Probeer dan een bestemming te kiezen, waar dit mogelijk is en gun jezelf een verzetje. Leuke dingen doen geeft energie en stoomt je klaar om thuis weer te vlammen!