Zo maak je de gezinsvakantie gemakkelijker

Zo maak je de gezinsvakantie gemakkelijker

Het is natuurlijk leuk om met het hele gezin op vakantie te gaan. Het is alleen wel een behoorlijk gedoe. Zeker voor de jonge ouder geldt dit. Je moet van alles regelen en je moet overal op letten. Dat geeft je natuurlijk niet het echte vakantiegevoel. Daarom is het slim om eens te kijken naar zaken die de vakantie wat gemakkelijker voor je kunnen maken. Er zijn allerlei zaken die je vooraf kan regelen zodat ook jij wat meer rust hebt wanneer de vakantie daadwerkelijk begint.

Maak het inpakken gemakkelijker

In de eerste plaats is het slim om het inpakken wat gemakkelijker te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door een compacte buggy te kiezen. Deze past veel gemakkelijker in de achterbak of het bagageruim. Daardoor ben je dus ook veel minder kwijt. Dit geldt zelfs wanneer je een tweeling buggy kiest. Natuurlijk is het ook slim om wat selectiever te zijn in wat jullie meenemen, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Wanneer je minder mee te slepen hebt, dan wordt dat alvast een stuk meer ontspannen reizen. Zo heb je meer oog voor andere zaken die een rol spelen.

Zorg voor nieuwe speeltjes

Het is altijd slim om de reis te beginnen met een cadeautje voor de kinderen. Eventueel kan je dit tijdens de reis ook nog een keer herhalen. Wanneer de kinderen wat nieuws hebben om mee te spelen, dan kan je ze net wat gemakkelijker zoet houden tijdens de reis. Het is natuurlijk fijn wanneer ze gewoon lekker kunnen spelen. Daarnaast is het voor jou ook wel fijn om je ogen gewoon op de weg te kunnen houden wanneer je op pad bent. Dat maakt het ook direct een keuze die je maakt voor de veiligheid.

Zorg dat je alle randzaken hebt voorbereid

Wil je geen gedoe hebben tijdens de reis en tijdens de vakantie? Dan is daar een heel simpel antwoord voor. Bereid de dingen voor die je kan voorbereiden. Hoe beter je alle zaken op orde hebt, hoe lager het stressniveau zal zijn. Je zal je verbazen over de hoeveelheid zaken die je al op orde kan hebben nog voor je de huisdeur achter je dichttrekt. Het is alleen om die reden al aan te raden om dus ook gewoon op tijd te beginnen en de zaken vast klaar te hebben wanneer jullie op pad gaan.

Geef de kinderen een rol

Een andere slimme zet die je kan doen, is de kinderen er alvast bij betrokken. Ook al zijn ze nog zo jong. Zo kan je bijvoorbeeld een routekaart maken. Zo kunnen ze meekijken waar jullie zijn. Dat laat ze er ook echt betrokken bij voelen. Dat is natuurlijk ook leuk, want zou kunnen jullie ook plezier maken waar het om de vakantie gaat. Het is wel heel fijn om te zien hoe dit uiteindelijk uitpakt. Je kan tegenwoordig op allerlei manieren een routekaart maken, dus je hebt mogelijkheden genoeg. Dat maakt de vakantie ook wat gemakkelijker voor je.