Zo weinig mogelijk kleding mee op vakantie? 6 tips

Zo weinig mogelijk kleding mee op vakantie 6 tips

Ga je op vakantie maar wil je wat ruimte in je koffer houden om wat souvenirs mee terug te nemen? Dan kun je het beste wat kleding thuis laten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo min mogelijk kleding meeneemt op vakantie? We geven je een aantal praktische tips.

1. Kies multifunctionele items

Sommige kledingstukken kunnen voor meerdere situaties gedragen worden. Denk bijvoorbeeld aan een spijkerbroek die je zowel tijdens een dagtrip als tijdens een avondje uit kunt dragen, of bamboe sokken die je voeten fris houden tijdens een lange wandeling maar ook tijdens een romantisch diner. Hoe meer multifunctionele items je meeneemt, hoe minder unieke kledingstukken je uiteindelijk nodig hebt.

2. Pak alleen sets in

Maak vooraf complete sets van je kleding zodat je precies weet hoeveel je meeneemt en welke kleding je wel, of misschien toch niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een strand set, een avondje uit set, een activiteitenset en een luie middag set.

3. Blijf bij de basics

Blijf bij de basics

Hoewel trend items hartstikke leuk zijn om een middagje in te shinen kun je met de basics veel meer kanten op. Een basic jeans met een wit t-shirt kan met de juiste accessoires bijvoorbeeld voor verschillende activiteiten gedragen worden. Een actieve tour, een etentje, een dagje terrassen – en ga zo maar door.

4. Focus op accessoires

Wanneer je basic kledingstukken meeneemt heb je meer ruimte over om accessoires in te pakken: en deze accessoires maken van je basic kleding iedere dag weer een nieuwe outfit. Denk aan hoeden en sieraden, maar ook aan riemen, sjaals en accessoires voor in je haar. Zo draag je vaak dezelfde items, maar zie je er toch iedere keer weer compleet anders uit.

5. Kies schoenen per activiteit

Heb je geen paar multifunctionele schoenen die je voor allerlei situaties kunt gebruiken? Ben dan selectief wat het meenemen van schoenen betreft en kies een paar schoenen per activiteit. Een paar wandelschoenen voor de avontuurlijke dagen, een paar slippers voor een dagje strand en een paar chique schoenen voor een avondje uit.

6. Hoeveel heb je echt nodig?

Zodra je jouw kledingkast opent kom je waarschijnlijk tientallen items tegen waarbij je denkt ‘die moet ik echt meenemen’. Maar zodra je op je eindbestemming aan bent gekomen is de kans groot dat je ze helemaal vergeet. Denk bij ieder kledingstuk dat je in je koffer stopt dan ook even goed na: heb ik dit item echt nodig, of kan het ook thuis blijven?